Archívum

Karácsonyi ünnepséget rendeztek a Bem Iskolában
2008. december 19.
2008. december 18-án 15 órakor az alsóstagozatos gyermekek részére rendeztek ünnepi műsort.
A rendezvényen megjelent szülőket és a gyermekeket Vargáné Néző Mária igazgatónő köszöntötte, megköszönte az osztályok termeinek díszítésében legtöbbet segítő szülőket, majd minden osztály részére a karácsonyi ünnepekhez méltóan ajándékokat adott át, mellyekkel a gyerekek majd az iskola klubszobájában játszhatnak.
16.30 órakor a felsőtagozatos tanulók karácsonyi ünnepségét tartották az iskolában. Az iskola énekkara (a Bem iskola és a martin-kertvárosi Arany János iskola közösen) által előadott kedves karácsonyi dalok a megjelent szülőknek a meghívott vendégek számára egyaránt kellemes ünnepi hangulatot teremtett. A karácsonyi készülődés meghitt pillanatait idézte a Bem Iskola színjátszóköre által előadott színdarab is, melyet a gyerekek nagy átéléssel adtak elő. A rendezvényen Vargáné Néző Mária igazgatónő áldott ünnepeket kíván a gyermekeknek- akiknek rövidesen megkezdődik a téli szünet- a megjelent szülőknek, a szirma egyesületek, egyházak meghívott képviselőinek.

Alsotagozat

Felsőtagozat
KÉPVISELŐK
2008. december 19.
KÉPVISELŐK - A Magyar Szocialista Párt miskolci önkormányzati frakciójának lapja - Letölthető teljes terjedelemben»
Ünnepi utcai díszvilágítás
2008. december 19.
Karácsony a Martin-kertvárosi - Szirmai Szolgáltatási Központban
2008. december 17.

A Szolgáltatási Központ ebben az évben is megrendezte a Karácsonyi Ünnepségét. Az ellátottak, akik egyedül, magányosan élnek csak itt, az intézményben tudnak meghitten közösségben ünnepelni. A karácsony mindenkinek a szeretet ünnepeként forog a köztudatában, de ezek az emberek mindennapjaikat egyedül, magányosan töltik otthonukban. Az intézmény dolgozói az év minden napján azon munkálkodnak, hogy jobbá, komfortosabbá és élhetőbbé tegyék életüket. Ezekben, a napokban még fontosabb hogy jobban odafigyeljenek az emberek egymásra és különösen a magányos segítségre, szoruló embertársakra.
Most két Szolgáltatási Központ közösen ünnepelt, hiszen átmenetileg a Martin-kertvárosi Szolgáltatási Központ székhelye is a Szirmai Szolgáltatási Központban van.
Az ellátottak közösen emlékeztek meg a karácsony történetéről, amiben fontos szerepe volt a szirmai Bem József Általános Iskola tanulóinak is, hiszen ebben az évben is ők készítették az ünnepi műsort.
Az ünnep hangulatát emelte a karácsonyi vacsora és ajándékcsomag melyet az Intézmény, Hegedűs Andrea Képviselőasszony és Orosz Lajos Alpolgármester úr támogatott.
Minden kedves résztvevőnek és mindenkinek, aki nem vett vagy vehetett részt az ünnepségen a dolgozók nevében Áldott Békés Karácsonyi Ünnepeket, Kívánunk!
Képek

Marton Henrietta
Szolgáltatási Központvezető

Karácsonyi ünnepség az óvodában
2008. december 17.

2008. december 16-án 09.30 órakor a hagyományoknak megfelelően karácsonyi ünnepséget tartottak a szirmai óvodában. Az ünnepségen karácsonyfára tekintő csillogó gyermekszemekkel, a gyermekek műsorát csodáló szülőkkel, és az ünnepi hangulat megteremtését biztosító kedves óvodai dolgozókkal találkozhattunk.A karácsonyi műsor után a kicsik karácsonyi süteményeket fogyasztottak. Képek

Idősek Napja
2008. december 6.

A Szrimai Baráti Egyesület és a Bem Iskola közös ünnepségen köszöntötte 2008. december 6-án a Bem Iskolában a szirmai szépkorúakat.
Az ünnepséget Schmidt Ferenc, a Szirmai Baráti Egyesület elnöke nyitotta meg, majd Vargáné Néző Mária, a Bem Iskola igazgatója mondott köszöntő beszédet.
Az ünnepi műsor elején a Bem Iskola Színjátszóköre "Itt járt Mátyás király c. színdarab előadásával szórakoztatta a vendégeket.
Az iskolások műsorát követően a Református Kórus karácsonyi dalokkal, a Szirmai Széprózsák Énekkar pedig népdalokkal, ismert slágerekkel kedveskedtek az egybegyűlteknek.
Az ünnepi műsor után a szervezők vendégül látták a Szépkorúakat, majd minden megjelent egy ajándékcsomagot kapott. Képek

Figyelemfelhívás Gépjárművezetőknek!
2008. december 5.

Szirma városrészen a Magyar László utca aszfaltozása miatt forgalomkorlátozásra/forgalomelterelésre lehet számítani 2008. december 15-ig a Berekkert és a Halom utcák által határolt útszakaszokon.
Megértésüket köszönöm.

Hegedűs Andrea
önkormányzati képviselő

Decemberi rendezvények
2008. november 28

Idősek Napja
2008. december 6-án 14 órától a Bem Iskolában.
Tervezett program:
Széprózsák Énekkar, Református Kórus, Bem Iskola szinjátszó körműsoros produkciója.
A műsor után szerény vendéglátás és jön a Mikulás is!


Karácsonyi ünnepség a Szirmai Szolgáltatási Központban
2008. december 16-án 14.00 órától.

A Szirmai Baráti Egyesület évzáró baráti összejövetele
2008. december 10-én 17 órától a Közösségi Házban.

Karácsonyi koncert
2008. december 17-én a Bem Iskolában. Részleteket később!

Karácsonyi Ünnepség a szirmai óvodában 2008. december 16-án 09.30 órától.
Karácsonyi Ünnepség a BEM Iskolában
2008. december 18-án, 16.30 órakor.
MÁRTON-NAPI Német est a Bem Iskolában- KÉPEK
2008. november 12.

A Bem József Általános Iskolában 2008. november 11-én 16.30 órai kezdettel a hagyományoknak megfelelően MÁTON-NAPI NÉMET ESTET tartottak. Ezt a rendezvényt az iskola már 9. éve minden évben megtartja a gyermekek és a szülők nagy örömére, és nagy érdeklődésére. A rendezvényt az iskola német nyelvet tanító tanárnője Bejcziné Nagy Éva nyitotta meg, aki e rendezvény fő szervezője és a tanulók felkészítője volt, majd Vargáné Néző Mária, az iskola igazgatója mondott köszöntőt. Ezt követően az iskola tanulói vidám-hangulatos német-magyar nyelvű műsorokat adtak elő.
A műsorban közreműködtek:
A martin-kertvárosi Arany János Tagiskola 1 osztályos tanulói.
A szirmai Bem Iskola 1 osztályos tanulói
A szirmai Bem iskola 5.osztályos tanulói
A szirmai és a martin-kertvárosi 7.osztályos tanulók,
A szirmai Bem Iskola 8.osztályos tanulói.
A nagysikerű műsor után a lampion készítő verseny díjait osztották ki, majd útjára indult az iskola körül a lampionos felvonulás.

II.Szirmai Széprózsák Dalostalálkozó - KÉPEK
2008. november 09.

Hagyományteremtő céllal került megrendezésre 2008. november 8-án a Bem József Iskolában a II. Szirmai Széprózsák Dalostalálkozó.

A vendégeket a rendezvény ötletgazdája Kánya Dezsőné köszöntötte. A műsort Horváthné Poszsonyi Szilvia a Széprózsák Énekkar vezetője vezette.

A találkozó első fellépői a Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény énekkara volt. Ez követően Horváth Karina a Martin - Kertváros 6.osztályos tanulója táncdalokat énekelt. Karina kellemes hangjával elcsábította a közönséget, akik vastapssal jutalmazták előadását.

A népdalkörösök fellépését a házigazdák kezdték, majd a vendég fellépők következtek:

 • Radostyán, Hagyományőrző Egyesület Népdalköre,
 • Kondó, Harica Dalkör,
 • Tibolddaróc, Népdalkör, majd a végén ismét a hazaiak, a
 • Szirma Széprózsák Népdalkör lépett színpadra.

A dalostalálkozó végén valamennyi népdalkörös a színpadra vonult és egy közös énekléssel búcsúztak a közönségtől.
A házigazdák a vendégfellépőknek emléklappal kedveskedtek.Az ötletgazda a Széprózsák tagjainak és vezetőjének szintén emléklappal köszönte meg a közös munkát. A kellemes este, a dalostalálkozó tombola sorsolással és baráti beszélgetéssel zárult.

II. félévi Részönkormányzati Tanácsadó Testületi Ülés - KÉPEK
2008. november 4.

2008. november 3-án 17 órától tartották a Radnóti Miklós Közösségi Házban a II. félévi Részönkormányzati Tanácsadó testületi ülést, melyet Hegedűs Andrea, a részönkormányzat elnöke vezetett.
Megtárgyalt témák:

 • A városrészben megnövekedett a közterületi eszközök rongálása.( szemetesek,buszmegállók, hídkorlátok, közlekedési jelző táblák, virág gúlák.. stb. )
 • A honlap működtetésével kapcsolatos takarékosság. Kizárólag fontos közérdekű tartalmak kerüljenek föl és kevesebb fotó. Jó lenne, ha vállalkozók támogatnák a honlap működtetését.
 • Tanulmányterv készült Miskolc-Szirma és Miskolc-Martin-Kertváros közlekedési helyzetének javítására, fejlesztésére.
 • Fesztivál értékelése.
 • Beszámoló a 2008 évben végzett munkáról.
 • Piaci helyzet, őstermelői kérdések.
 • Reklám
 • Esélyek Háza programja
 • Megszaporodtak Szirmán a betörések.
Második Dalolj Szirma találkozó
2008. november 2.
2008. november 8-án 17.00-kor a Bem József Általános Iskola aulájában kerül megrendezésre a Második Dalolj Szirma dalostalálkozó, ahol a Széprózsák Népdalkör is fellép.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

SZIRMAI POLGÁRŐRSÉG LEVELE
2008. október 30.

Tisztelt Szirmai Lakosok!
Szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a Szirmai Polgárőrség nevében.

Bizonyára tapasztalták, hogy a közbiztonság jelen helyzetben még megfelelő!
Jelenlegi létszámunk 6 fő. Mindenki munka mellett végzi a feladatát és így korlátolt a közterületen a tartózkodásunk. A nagyobb és fokozottabb biztonság érdekében létszámot szeretnénk bővíteni.

Szeretnénk, ha Szirma nyugodt, csendes és aránylag biztonságos légköre megmaradna.

Fenntartása érdekében kérem, hogy aki érez magában elhivatottságot jelentkezzen polgárőrnek.

Bármilyen panasza van a közbiztonsággal kapcsolatban, közterület rongálást, károkozást, lopást, betörést tapasztal, vagy csak egyszerűen bejelenteni szeretne egy esetet, kérem keressenek bennünket.

Tenni szeretne Szirmáért?
Jelentkezzen Polgárőrnek!

Elérhetőségem:
Nagy Csaba
Cím: 3521 Miskolc-Szirma, Mohostó u. 47.
Tel.: 06/46/ 405-692
Mobil: 06/20/ 443-6295

Tisztelettel:

Nagy Csaba
Szirmai Polgárőrség Elnöke

Lakossági Fogadóóra - Részönkormányzati és Tanácsadó Testületi Ülés
2008. október 30.

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy 2008. november 3-án (hétfőn) 16.00 órakor a Radnóti Miklós Közösségi Házban lakossági fogadóórát tartok! Minden érdeklődőt szeretettel várok!

Hegedűs Andrea
önkormányzati képviselő

2008. november 3-án (hétfőn) 17.00 órakor Részönkormányzati és Tanácsadó Testületi Ülés lesz. Szeretettel várom a tagokat!

Hegedűs Andrea
részönkormányzat elnöke

Ügyfélszolgálati Iroda új nyitvatartása
2008. október 30.

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2008. november 3. napjától megváltozik a kihelyezett ügyfélszolgálati iroda nyitvatartása:
Hétfő: 8.00-16.00
Kedd: 12.00-16.00

Ügyfélszolgálati referens: Csiger Imre
Tel: 404-325
E -mail: szirma1@enternet.hu

Vaczán Pál XV. Egyházzenei Kórustalálkozó Szirmán
2008. október 12.

4 Napon át, négy helyszínen került megrendezésre Miskolcon a XV. Egyházzenei kórostalálkozó.
Október 9-én a belvárosi görög katolikus templomban, 10-én a minorita templomban, 11-én, szombaton 16 órakor a szirmai református templomban, 12-én pedig a belvárosi református templomban mutatkoztak be a kórusok, akik Miskolc több városrészének gyülekezetéből, illetve a megye több városából érkeztek.
A szirmai reformátustemplomban Dr. Farkasné Sajó Márta a rendezvény műsorvezetőjének rövid bevezetője után Szombathy Dénes, a szirmai református egyház lelkésze köszöntötte a jelenlévőket, röviden bemutatta a templom történetét és sikeres szereplést kívánt a fellépőknek.

A szirmai kórustalálkozón a következő kórusok bemutatóját hallgathatta meg a közönség:
FORRÁS KAMARAKÓRUS
SZIRMAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET ÉNEKKARA
PUTNOKI REFORMÁTUS KÓRUS
SZENT LÁSZLÓ KAMARAKÓRUS (Mezőkövesd)
MISKOLC-HEJŐCSABAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET KÓRUSA
VERBUM DEI (Avas-Déli Ige Templom) KÓRUSA
MISKOLCI ESTERHÁZY KÓRUS
CANTUS FIRMUS ÉNEKKAR
KÉPEK

Multimédiás Oktató Rendszer-Digitális Nyelvi labor átadása a BEM Iskolában
2008. október 9.

A XXI. század oktatásának egyik legkorszerűbb eszközének, az XClass-Multimédiás Oktatórendszer és Digitális Nyelvi Labornak az átadására került sor a Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.
E korszerű technika Miskolcon az általános iskolák között a Bem Iskolában elsőként, a Dunától keletre a másodikként került telepítésre, melyre mindenki nagyon büszke, mondta megnyitójában Vargáné Néző Mária igazgatónő. A korszerű technika beszerzését támogatta Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő, Fejesné Tóth Judit, Schmidt Ferenc és az Iskola Alapítványai. A mindössze egy CD-be zárt tudást, az oktató rendszert Fedor Vilmos MMJV alpolgármestere adta át.
Az ünnepségen az iskolai tanulói vidám műsort adtak elő. A vendégek a gyakorlatban is megtekinthették a korszerű technikával bemutatott oktatást.
KÉPEK

Zöldség és VirágSzirma Fesztivál
2008. szeptember 14.
2008. szeptember 12.
2008. szeptember 13.
Szöveges beszámoló
Részönkormányzati ülés
2008. szeptember 1.

2008. szeptember 1-én a Radnóti Miklós Közösségi Házban Miskolc Megyei Jogú Város Szirma Részönkormányzat és Tanácsadó testületi ülést tartottak. Az ülést Hegedűs Andrea elnök vezette, melynek fő témája volt: a 2008. évi I. félévi feladatok teljesítésének értékelése illetve Zöldség- és VirágSzirma Fesztivál rendezésével kapcsolatos ügyek megbeszélése.
KÉPEK

Ülésterv 2008. II.félév
2008. szeptember 1.

Miskolc Megyei Jogú Város Szirma Részönkormányzat és Tanácsadó testületi ülés helye és ideje:
Radnóti Miklós Közösségi Ház
I. 2008. szeptember 1. (hétfő) 17.00
II. 2008.november 3. (hétfő) 17.00
Lakossági fogadóórák helye és ideje:
Radnóti Milós Közösségi Ház
Minden hónap első hétfője du. 16.00-17.00

Hegedűs Andrea
Önkormányzati képviselő

Augusztus 20.-i megemlékezés
2008. augusztus 21.

Szent István király tiszteletére és az Új kenyér ünnepe alkalmából 2008. augusztus 20-án du. 16 órakor a szirmai Hősi Emlékműnél ünnepi megemlékezést tartottak.
Beszédet mondott: Hegedűs Andrea M.M.J.V.önkormányzati képviselője
Közreműködött a szirmai Szép Rózsák Énekkar, majd azt követően a Radnóti Miklós Közösségi Házban Nótaesten és ünnepi vacsorával várták az érdeklődőket.
KÉPEK

Virág, zöldség-és gyümölcskép készítő verseny
2008. augusztus 18.

A verseny helyszíne: Miskolc-Szirma, Berekkerti sétány,
A verseny ideje: 2008. szeptember 13. (szombat) du. 15:00-17:00
A versenyre jelentkezés határideje: 2008. szeptember 12. (péntek)
Csapatlétszám: két személy.
Részletek

Ügyfélszolgálati Iroda nyitva tartása
2008. július 17.

Az Ügyfélszolgálati Iroda tájékoztatása az ügyfélfogadási rendről:
2008. július 21-től - 2008. augusztus 8-ig az Iroda zárva tart.

Baráti Egyesület Kirándulása
2008. július 14.

A Szirmai Baráti Egyesület 2008. július 5-én szombaton Tibolddaróc, Cserépfalu, Bükkzsérc községekbe kirándult. Ezen gyönyörű bükkaljai településeken megismerkedtek az ott élők étel és borkultúrájával, történelmi emlékhelyeket, tájházakat, és érdekes pincéket látogattak meg.
KÉPEK

Részönkormányzati és tanácsadó testületi ülés
2008. május 27.

2008. május 26-án (hétfő) 17.00-kor a Radnóti Miklós Közösségi Házban Részönkormányzati és tanácsadói testületi ülést tartottak, ahol szó esett Miskolc-Szirma parkosításáról, virágosításáról, közmunka programról, forgalomlassító kihelyezéséről, valamint a Közösségi Ház előtti buszmegálló felújításáról.
KÉPEK

Gyermekheti programok a Szirmai Óvodában
2008. május 22.

MÁJUS 19. (Hétfő)
Kirándulás a Népkertbe.
MÁJUS 20.
(Kedd)
11. óra Kalamajka Báb-együttes előadása: A farkas és a kecskegidák.
MÁJUS 21. (Szerda)
10 órától: Mesejáték: Hiszi a Piszi kapitány kaladjai.
MÁJUS 22. (Csütörtök)
9 órától 12-ig: Ugrálóvár az óvoda udvarán.
MÁJUS 23. (Péntek)
Játékos vetélkedő. Tűzoltó autó bemutatója.
Képek a rendezvényről

Meghívó - Hősök Napja
2008. május 17.

Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt a Szirmai Baráti Egyesület által szervezett május 25 -én vasárnap 16.00 órakkor kezdődő Hősök Napi megemlékezésre és az ezt követő koszorúzásra.
Az ünnepségen közreműködik a Szép Rózsák Énekkar és a Református kórus .
A rendezvényt követően 17 órától a Közösségi Házban az 5 Éves Kézimunka Szakkör munkáiból nyílik kiállítás.
Minden szirmait szeretettel várunk!

Szirmai Baráti Egyesület

Parkosítás
2008. május 17.

Megszépültek és még tovább szépülnek a szirmai közterületek. Megkezdődött a zöldterületeken a fűkaszálás és a parkok virágosítása.

Buszmegálló javítás
2008. május 17.

Megkezdődött a Radnóti Közösségi Ház előtti buszmegálló aszfaltgyűrődésének javítása. A javítás idejére a buszmegálló áthelyezésre került.
Kérjük a lakosság megértését és türelmét!

Gyermekheti programok a Szirmai Óvodában
2008. május 15.

MÁJUS 19. (Hétfő)
Kirándulás a Népkertbe.
MÁJUS 20.
(Kedd)
11. óra Kalamajka Báb-együttes előadása: A farkas és a kecskegidák.
MÁJUS 21. (Szerda)
10 órától: Mesejáték: Hiszi a Piszi kapitány kaladjai.
MÁJUS 22. (Csütörtök)
9 órától 12-ig: Ugrálóvár az óvoda udvarán.
MÁJUS 23. (Péntek)
Játékos vetélkedő. Tűzoltó autó bemutatója.
A rendezvényekre szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

X. Országos Környezetismeret Környezetvédelem Csapatverseny
2008. május 9.

X. ORSZÁGOS "KÖRNYEZETISMERET-KÖRNYEZETVÉDELEM" CSAPATVERSENY a Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény szervezésében.

A verseny résztvevőit a felkészítő tanárokat és a kísérő szülőket Vargáné Néző Mária igazgató nő köszöntötte.
Rövid műsor után a versenyt Fedor Vilmos MMJV alpolgármestere nyitotta meg, aki kedves szavakkal, a természet és az állatszeretetét egy gyermekkori élményének felidézésével mesélte el, melyet a versenyizgalmát is elfelejtő kíváncsi gyermekszemek nagy érdeklődéssel figyeltek.

A megnyitó után a csapatok elfoglalták a helyüket és megkezdődött a verseny a villámkérdésekkel és az írásbeli feladatsor megírásával.

Az izgalmas verseny után, kellemes ebédelést követően a versenyzők kirándulni mentek Lillafüredre, Miskolc város egyik legszebb természeti környezetébe.
E-közben a zsűri folyamatosan végezte munkáját, értékelte a versenyzők teljesítményét. Kirándulás után került sor az eredményhirdetésre, melynek során minden gyermek kapott ajándékot. Oklevelet, emléklapokat és plüss állatkákat kaptak a versenyző gyermekek.

További részletek, KÉPEK

"Nyitva van az ovi kapu"
2008. április 28.

2008. április 28-án 09.30-12.00 óra között "NYITVA VAN AZ OVI KAPU" a Miskolc-Szirmai Óvodába (Óvoda u.7.sz.) Játszóházba várták a leendő óvodásokat.
Programok voltak: gyurmázás, barkácsolás, kézműves tevékenység, ismerkedés az udvari játékokkal 11 órától a Kalamajka együttes bábelőadással szórakoztatta a gyermekeket!
KÉPEK

Óvodai beiratkozás
2008. április 22.

A Miskolc-Szirmai Óvodába (Óvoda u.7.sz.) beíratkozás időpontja:
2008. május 5-től-május 9-ig. (08.00-17.00)
A beiratkozáshoz sziveskedjenek a szülők magukkal hozni:
- a gyermek
- születési anyakönyvi kivonatát
- TAJ kártyát
- lakcím kártyát.
Várjuk szeretettel a leendő óvodásainkat.!

XI. PC-Kismester Országos Informatikai verseny
2008. április 11.

A Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Contact Stúdióval együtt 2008. április 11-én 11. alkalommal rendezte meg a PC KISMESTER ORSZÁGOS INFORMATIKAI VERSENYT.
08.30 órakor az ünnepélyes megnyitó után megkezdődött az egyéni és a csoport verseny, melyben elméleti és gyakorlati ismereteiket mérték össze a versenyzők.
Ebéd után, barlangfürdőzést követően került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.
KÉPEK

Március 15-i megemlékezés, koszorúzás
2008. március 14.
2008. március 14-én 14.30 órai kezdettel tartottak ünnepi megemlékezést az 1848/49-es szabadságharc és forradalomról a Bem József Általános Iskolában.
16.00 órától a Hősi emlékműnél emlékműsor és koszorúzásra került sor. Ünnepi beszédet mondott Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő. Koszorút helyeztek el: az Emlékmű alapítók és építők, a Bem iskola, az Egyházak, Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő és a Részönkormányzat, a Hímzőszakkör, a Kertbarátok köre, a Szép Rózsák Énekkar és a Szirmai Baráti Egyesület, majd magán személyek.
KÉPEK
Miskolc Virágszirma a Misklci TV-ben
2008. március 13.
2008. március 12-én nagy volt a nyüzsgés Szirmán, ugyanis a Miskolc TV filmet forgatott a városrészen. Miskolc Virágszirmának bemutatójában a közreműködtek a helyi intézmények és civilszervezetek vezetői, tagjai a helyi lakosság.
A film bemutatásának időpontjáról tájékoztatni fogjuk olvasóinkat, és ajánljuk szíves figyelmükbe a film megtekintését, melyből reményeink szerint sok információt megismerhetnek Miskolc egyik legszebb kertvárosáról, Miskolc-Virágszirmáról.
Szirmai Baráti Egyesület Közgyűlése
2008. március 10.

A Szirmai Baráti Egyesület 2008. március 10-én 17 órakor tartotta évzáró Közgyűlését a Radnóti Közösségi Házban. A közgyűlés 17,30 órakor a határozatképesség megállapítása után kezdődött.

A közgyűlés levezető elnöke Schmidt Ferenc az Egyesület elnöke volt, míg a jegyzőkönyv vezetőjének Tirpák Tibort választották meg.
Napirend volt
1. Elnökségi Beszámoló a 2007 évi munkáról
E beszámoló keretében a Hímzőkör, a Szép Rózsák Énekkar, a Nyírjes Sport egyesület és a Kertbarátkör vezetői külön-külön ismertették az elmúlt évben végzett munkájukat, majd a Baráti Egyesület vezetőségi tagja számoltak be éves munkájukról.
2. Számvizsgáló bizottság beszámolója a 2007 évi gazdálkodásról
3. 2008 évi tervezett programok ismertetése
4. 2008.évi Költségvetés megtárgyalása
KÉPEK

Március 15-i megemlékezések Szirmán
2008. március 3.

2008. március 14-én pénteken 14.30 órakor megemlékezés a Bem Iskolában

2008. március 14-én pénteken 16.00 órakor megemlékezés, koszorúzás a Hősi Emlékműnél


Szirmai Részönkormányzat és a Tanácsadó Testületi Ülés
2008. március 3.

2008. március 3-án 17 órakor a Radnóti Miklós Közösségi Házban tartotta ülését a Szirmai Részönkormányzat. Hegedűs Andrea a részönkormányzat elnöke köszöntötte a megjelenteket. Nyitó beszédében kiemelte, hogy a megbeszélés fontos célja a részönkormányzat 2008 évi költségvetési tervének ismertetése, a jelenlévők véleményének, javaslatainak megismerése, a szirmai intézmények éves költségigényének megbeszélése. Ezért kérte, hogy minden költségelemnél akinek véleménye, javaslata van, az fogalmazza meg, és mondja el annak érdekében, hogy az ésszerű javaslatok beépítésével kerüljön véglegesítésre a költségterv.

Egyéb témák voltak:
- Miskolc-Szirma bemutatása a Miskolc TV-ben.
- II.Miskolc Virág-Szirma fesztivál megrendezése várhatóan augusztusban
- Játszótér építésének megvitatása
- Parkosítások
- Parkoló kialakítása a Hősi Emlékműnél
KÉPEK

Tanácsadó testületi ülés
2008. február 28.

2008. márcus 3-án (hétfő) 17.00-kor Radnóti Miklós Közösségi Házban tanácsadói testületi ülés lesz. Szeretettel várom a tagokat.

Hegedűs Andrea
részönkormányzat elnöke

Lakossági fogadóóra
2008. február 16.

Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő 2008. február 18-án(hétfőn) 16.00-17.00 óra között a Radnóti Közösségi Házban fogadóórát tart.
Minden érdeklődőt tisztelettel és szeretettel vár.

FARSANG AZ ÓVODÁBAN
2008. február 10.

Farsangi mulatságokat tartottak a szirmai óvodában 2008. február 9.-én 15.00 órakkor. A gyerekek ötletesebbnél ötletesebb jelmezekbe öltöztek be. A felvonulók között volt pókember, superman, hercegnő, Nagy ho-ho-ho horgársz, sárkány..
A jelmez bemutató után a Zenebona együttes szórakoztatta az óvodásokat.
A farsangi mulatságot tombolahúzás zárta.
Képek
 

© 2005-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.