Archívum

Karácsonyi koncert a Római Katolikus Templomban
2010. december 23.

A Szirmai Baráti Egyesület szervezésében Karácsonyi ünnepséget tartottak a Szirmai, Római Katolikus Templomban 2010. december 18-án, 18.00 órakor. Ünnepi köszöntőt mondott: Szoták Tamásné, a Szirmai Baráti Egyesület elnöke.A műsorban közreműködött a Széprózsák Énekkar. Karácsonyi koncertet adott: Fekete Nándor orgonaművész. Az ünnepség Klusóczky Bence ünnepi köszöntő szavaival zárult.
Video felvételek a koncertről: Széprózsák; Ünnepi köszöntő (Szoták Tamásné, a Szirmai Baráti Egyesület elnöke), Fekete Nándor1, Fekete Nándor2


Karácsonyi ünnepség a Bem Iskolában
2010. december 20.

2010. december 20-án 16.00 órakor a Bem Iskola aulájában karácsonyi ünnepséget szerveztek az alsósok részére. Az ünnepi műsorban közreműködött: az énekkar, a színjátszók, az első és a harmadik osztályos tanulók. Vargáné Néző Mária igazgatónő köszöntötte az ünnepségre meghívott vendégeket, az iskolai alapítvány képviselőit, a megjelent nyugdíjasokat, a gyes-en lévő kolléganőket, a szirmai honlap szerkesztőit és az iskolai rendezvények fotósát, az iskola munkatársait és tanulóit. Külön megköszönte a csodálatos karácsonyi műsor betanításában közreműködő tanárok és tanulók munkáját. Az ünnepség után a tantestület és a meghívott vendégek ünnepi vacsorán vettek részt, melyen Vargáné Néző Mária igazgató megköszönte az iskola tanítóinak, tanárainak, valamennyi munkatársának az éves munkát, és Békés, Boldog ünnepeket és eredményekben gazdag Új Évet kívánt. Az ünnepi vacsorán ajándékkal kedveskedtek a nyugdíjba vonult munkatársuknak. Az est jóhangulatú baráti beszélgetéssel telt el.


ÖKUMENIKUS ZENÉS ÁHITAT A REFORMÁTUS IMATEREMBEN
2010. december 19.

"Zúgó harang, ének és orgonahang,
Mind az Ő szent nevét áldják."

Az alkalom Szombathy Dénes református lelkész bevezetőjével kezdődött, majd a református gyülekezet tagjai szolgáltak: Dőry Brigitta és Dőry Orsolya verset mondtak, Szabó Judit gitározott, Dr. Farkas Melinda énekelt, Szombathy Edit, Bényi Botond és Dr. Farkasné Sajó Márta zongorázott, az énekkar négy kórusművet szólaltatott meg. Ezután Stefán Zoltán görög katolikus paróchus végzett igei szolgálatot és a szirmai görög katolikusok énekeltek. Bódis Sámuel baptista prédikátor tanulságos története után a baptista gyülekezet tagjainak bizonyságtétele következett, majd Nagy Sándor által vezetett zenekaruk és éneklő közösségük dalait élvezhették a jelenlévők. A közös záróének után szeretetvendégségen vettek részt az ökumenikus alkalom résztvevői.


Magyarok Vására Szirmán
2010. december 18.

2010. december 18-án 10 órától a Szirmai Baráti Egyesület és a BAZ megyei Magyarok Szövetsége ismét megrendezte a közös bemutató-kóstoló vasárnapot a Radnóti Miklós Közösségi Házban és annak udvarán.
Az udvaron felállított sátorban több féle mézet, házi lekvárt, csigatésztát, mangalica kolbászt, szárított vargánya gombát, 100 %-os almalevet, olajat, különböző sajtokat, almát, meleg zoknit, míg a teremben egyedi készítésű süteményeket, karácsonyi díszeket, gyertyákat lehetett vásárolni.
A gyerekeket játszóház, a felnőtteket a "Szorgos kezek" himző szakkör kiállítása várta, az érdelődőknek természetgyógyász tartott előadást, a konyhában pedig rakott tésztát főztek az asszonyok. A vásárt legközelebb 2011. január harmadik szombatján (10.00-kor) ismét megrendezik.


Karácsonyi ünnepség a szirmai óvodában
2010. december 15.

2010.december 15-én 10 órakor a szokásosnál is nagyobb volt a zsivaj a szirmai óvodában, ugyanis a hagyományoknak megfelelően karácsonyi ünnepségre készülődtek az ovisok. Az épületben karácsonyi díszek, a csoportszobákban csillogó- villogó karácsonyfaégők tették ünnepélyessé a hangulatot. Az óvodások ünneplőbe öltözve, óriási izgalommal foglalták el helyüket. Az ünnepség elején Szabó Károlyné köszöntötte a meghívott vendégeket, a gyerekeket és a kolléganőket.A Bem Iskola képviseletében megjelent: Molnárné Apai Melinda igazgató-helyettes, Urbánné Tarcza Gyöngyi alsós munkaközösség vezető, a Szrima Baráti Egyesület elnöke: Szoták Tamásné, Tóthné Tokodi Angelika: az óvoda szülői munkaközösség képviselője, Makrai Judit tanárnő: aki a Bem Iskolások műsorát tanította be, valamint a szirmai weboldal szerkesztőjét és fotósát: Mezővári Attilánét és Mezővári Attilát.
A köszöntés után a gyertyagyújtást követően a Bem Iskolások verssel, zenével és vidám játékkal kedveskedtek a kicsiknek, akik sokszor együtt énekeltek az iskolásokkal. Az iskolások műsorát követően az óvoda valamennyi csoportja rövid ünnepi műsorral idézték fel a karácsonyi hangulatot. A műsorok után Szoták Tamásné a Szirma Baráti Egyesület nevében adott át karácsonyi ajándékot. Az ünnepség végén az ovisok nagy izgalommal bontották ki-és vették birtokba a karácsonyfa alatt talált új játékokat.


SZIRMAI BARÁTI EGYESÜLET Karácsonyi Ünnepsége
2010. december 9.


A Szirmai Baráti Egyesület szeretettel meghívja Önt, és Kedves Családját a Karácsonyi ünnepségére.

Időpont: 2010. december 18-a, 18.00 óra

Hely: Miskolc-Szirma, Római Katolikus Templom

Várjuk Szeretettel!

Ady: Karácsonyi rege
http://www.youtube.com/watch?v=8VPir_WPoLM&feature=email


SZIRMAI "RECEPT-CSEREBERE"
2010. december 11.

A Szirmai Baráti Egyesület valamennyi korosztályt összefogva több rendezvényén közös főzésre, evésre, ivásra, de főként a helyi gasztronómiai különlegességek megismerésére, elkészítésére, és az elkészült finomságok elfogyasztására invitálja a városrész lakosságát.
A helyi rendezvényeken szívesen sütünk-főzünk különleges, régi hagyományos ínyencségeket, de az évente megrendezésre kerülő Szirmai Zöldségfesztiválon óriási gasztronómiai kínálattal lepjük meg vendégeinket.
A Baráti Egyesület ezért 2010. karácsonyától "RECEPT-CSEREBERE" címmel "SAJÁT RECEPTEK" összegyűjtését tervezi.
Amennyiben kedvet érez a "RECEPT-CSEREBERÉ"-re küldje el saját receptjeit a baratiegyesulet@g-mail.com e-mail címre, vagy jutassa el postai úton a Szirmai Baráti Egyesület, 3521 Miskolc, Erkel Ferenc út 47.sz. címre!
Az Egyesület negyedévente zsűrizi a kapott recepteket. Szakavatott zsűri választja ki "LEGJOBB RECEPT" díjazottját. Az olvasók e-mailen és postai úton szavazhatnak a "KÖZÖNSÉGDÍJAS RECEPT"-re. Mindkét kategóriában az első három helyezettet a Baráti Egyesület értékes díjakkal jutalmazza.
Az első receptcsoportot 2011. március 31-én zárjuk le, és áprilisban hirdetjük ki az eredményeket, és adjuk át a díjakat.
A RECEPTAJÁNLAT mellett ne felejtse el feltüntetni nevét és elérhetőségét! A nevezés nem feltétele, de küldhet fotót is az elkészített ételről!
A "RECEPT-CSEREBERE" receptjeit a Baráti Egyesület "SZIRMAI RECEPT-CSEREBERE" címmel egy kiadványban tervezi megjelentetni, de a receptek folyamatosan olvashatók és letölthetők a www.miskolc-szirma.hu oldalon is.
Várjuk Olvasóink Saját Receptjeit!

Szoták Tamásné
Szirmai Baráti Egyesület elnöke


ÖKUMENIKUS ZENÉS ÁHITAT A REFORMÁTUS TEMPLOMBAN
2010. december 9.

"Zúgó harang, ének és orgonahang,
Mind az Ő szent nevét áldják."

2010. december 19-én, advent 4. vasárnapján délután 3 órakor a református templomba
várják a szirmaiakat a baptista, görög katolikus és református gyülekezet lelkipásztorai és tagjai, közös imádsággal és zenei szolgálattal.


Karácsonyi koncert a Római Katolikus Templomban
2010. december 5Szeretettel hívunk minden kedves ünnepelni vágyót Fekete Nándor orgonaművész interaktív karácsonyi koncertjére, melyet 2010. december 18-án, 18 órakor tartunk a római katolikus templomban.

Szirmai Baráti Egyesület


SZIRMAI BARÁTI EGYESÜLET DECEMBERI PROGRAMOK
2010. december 5

Szeretettel hívjuk, várjuk a Szirmai Baráti Egyesület és a B.A.Z. megyei Magyarok Szövetsége közös bemutató-kóstoló vásárnapjára, amit a Radnóti Miklós Közösségi Házban- és Udvarában tartunk 2010.december 18-án 10.00 órától. Részletek a plakáton olvashatók...


IDŐSEK NAPJA A BEM ISKOLÁBAN
2010. december 4.

A Szirmai Baráti Egyesület az elmúlt évek hagyományait követve 2010. december 4-én 14.30 órakor a Bem Iskolában köszöntötte a szirmai 75 év feletti lakókat. Az Idősek Napjával egybekötött MIKULÁS ünnepség elején Miskolc város látnivalóit bemutató filmet tekintették meg a vendégek, majd Kléri Beáta vezetésével "Akrobatikus Rock’and’ Roll" műsorral örvendeztették meg az időseket a legfiatalabbak. A vidám kezdés után Vargáné Néző Mária, a Bem iskola igazgatója, majd Szoták Tamásné a Szirmai Baráti Egyesület elnöke köszöntötte a szirmai szépkorúakat. A köszöntők után Klusóczki Bence vezetésével folytatódott az ünnepi műsor, melyben:

 • Rontó Regina verset mondott,
 • Sári Kati vezetésével és közreműködésével a Bem Iskola színjátszóköre vidám műsort adott elő,
 • Mitró Noémi gitárkísérettel énekelt,
 • Popik Györgyné a verset adott elő,
 • A Szép Rózsák Énekkar ismert dalokat énekelt.
 • Az idősebb korosztály érdeklődését is felkeltették a mutatós táncot lejtő hastáncosok.
 • Meglepetésvendégként érkező dr. Komáromi István ( volt miskolci diák, rendőrkapitány, dal szövegíró, zeneszerző és előadó) rövid bemutatkozását követően valamennyi szépkorúval közösen énekelte a "szeressük egymást gyereke" című dalt.
 • Az ünnepi műsor közben órási puttonnyal megérkezett a Szirmai Baráti Egyesület mikulása és minden szépkorút ajándékcsomaggal lepett meg, majd süteménnyel és üdítővel kínálták a vendégeket.
 • A szirmai idősek napjának jó hangulatú, vidám műsorát, melyet a lekfiatalabb korosztály nyitott, a legidősebb korosztály, vagyis a kistokaji Nyugdíjas Klub APÁCA SHOW-ja zárta.

Sasvári György kiállítása a Közösségi Házban
2010. november 29.

A SZIRMAI BARÁTI EGYESÜLET Sasvári György anyagából kiállítást szervezett a Közösségi Házban. A kiállítási anyag még két hónapig megtekinthető előre egyeztetet időpontban és december 18-án a Közösségi Házban szervezett vásáron!
A tárlat szövege»


Szoták Tamásné a SZBE elnöke


SZBE "Zöld Övezet Program"
2010. november 24.

2010.november 24-én a Szirmai Baráti Egyesület a "Zöld Övezet Program" keretében helyszíni bejárásra invitálta a Bem József Általános Iskola tanárait, diákjait. A találkozón Szoták Tamásné a Baráti Egyesület elnöke köszöntötte a tanárokat, tanulókat, majd ismertette röviden a szirma "Zöld Övezet Program" lényegét. A tervek szerint a Baráti Egyesület a Közösségi Ház mögötti, az Óvodával szembeni területen egy kulturált, minden korosztály szabadidős programjának helyszínéül szolgáló Közösségi Parkot, Szabadidőparkot, Játszóteret tervez kialakítani, virágos parkrészlettel, fákkal, örökzöldekkel és az európai uniós elvárásoknak megfelelő korszerű játszó eszközökkel, kerti bútorokkal felszerelve. A tanulók részére az Egyesület "Hogyan varázsoljunk újjá egy közterületet" akció keretében, rajzpályázatot hirdetett, melyben a tanulók megtervezhetik, hogy a megtekintett és megismert közterületet, ők hogyan rendeznék be, milyen eszközöket, mit, hol, hogyan helyeznének el, milyen növényeket ültetnének ahhoz, hogy annak elkészülte idején, valóban minden korosztály kedvenc szabadidőparkja legyen. A rajzpályázatot a Baráti Egyesület értékeli, és az első 5 helyezet ötleteit a parképítés során figyelembe veszik.


SZIRMAI BARÁTI EGYESÜLET PÁLYÁZATA
2010. november 24.

Tájékoztató a Szirmai Baráti Egyesület "Zöld Övezet Program" pályázatra beadott, pályázati programjának célkitűzéseiről. LETÖLTHETŐ»
A pályázat az első fordulóban sikeresen szerepelt, így részt vehet a második fordulóban!


MAGYAROK VÁSÁRA
2010. november 20.

Szeretettel hívjuk, várjuk a
Szirmai Baráti Egyesület
és a
B.A.Z. megyei Magyarok Szövetsége

közös bemutató-kóstoló vásárnapjára, amit a
Radnóti Miklós Közösségi Házban- és Udvarában tartunk 2010.november 20-án, 10.00 órától.

Programok
Természetgyógyász előadása
Széprózsák népdalkör előadása
" Szorgos kezek" hímző szakkör kiállítása
Az udvaron vásári forgatag, programok
Játszóház

További információ
Szotákné Éva 06/46-405-129
Hurainé Ágnes 06-70/ 623 41 72
hapeduo@gmail.com
Várjuk őstermelők érdeklődő jelentkezését!

Szirmai Széprózsák - IV. Dalostalálkozója
2010. november 6.

A Szirmai-Széprózsák Népdalkör szervezésében 2010. november 6-án, 15.00 órakor, a Bem Iskolában kerül megrendezésre a IV. Dalostalálkozó. A vendégeket Kánya Dezsőné, az énekkar vezetője, a rendezvény fő szervezője köszöntötte. A műsort Klusóczki Bence, a Bem Iskola tanulója vezette, aki elsőként a meghívott vendégeket köszöntötte:

 • Giákné Bobály Judit- önkormányzati képviselőt,
 • Vargáné Néző Mária- Bem Iskola igazgatóját,
 • Szoták Tamásné- Szirmai Baráti Egyesület elnökét,
 • Horváthné Pozsonyi Szilvia- Megyei Idősügyi Tanács vezetőségi tagját.
A rendezvényt Giákné Bobály Judit önkormányzati képviselő nyitotta meg.

A dalostalálkozó műsorában közreműködtek:

 • Rontó Regina (vers),
 • Bem Iskola tanulói,
 • Alsószuhai Népdalkör,
 • Sajóbábonyi Népdalkör,
 • Harsányi Kéknefelejcs Népdalkör,
 • Kistokaji Nyugdíjas Klub (vidám műsor),
 • Klusóczki Bence (citera),
 • Szirmai- Martin-kertvárosi római katolikus egyház gyermekcsoportja,
 • Szirmai Széprózsák Népdalkör.
A Dalostalálkozó szünetében a vendégeket házi süteményekkel kínálták, majd a közös éneklést, tombolasorsolást követően baráti vacsorával és közös beszélgetéssel fejeződött be a jó hangulatú dalostalálkozó.

Szirmai Széprózsák - IV. Dalostalálkozója
2010. október 9.

A Szirmai Széprózsák Népdalkör szervezésében 2010.november 6-án, 15.00 órakor
a Bem Iskolában kerül megrendezésre a
Szirmai Széprózsák - IV. Dalostalálkozója

Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Október 23.-i megemlékezés az iskolában
2010. október 22.

2010.október 22-én, 11 órakor került megrendezésre a Bem Iskolában az 1956-os megemlékezés. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően a Bem Iskola első osztályos, valamint az iskola új dijákjainak fogadalomtételével kezdődőtt, majd az iskola tanulói ünnepi műsort adtak elő. A megemlékezésen Vargáné Néző Mária köszöntötte a meghívott vendégeket és az iskola tanárait és diákjait.

IDŐSEK HÓNAPJA
2010. október 21.

Az Idősek hónapjában nagyon nagy tisztelettel és meleg szeretettel köszöntöm weboldalunk "Idős" olvasóit. Valamennyiüknek nagyon jó egészséget és sok-sok szeretetet kívánok az év minden napjára Óbecsey István: Szeressétek az öregeket című versével.

Tisztelettel és meleg szeretettel:
Giákné Bobály Judit
önkormányzati képviselő
Óbecsey István: Szeressétek az öregeket
Nagyon szépen kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
A reszkető kezű ősz apákat,
A hajlott hátú jó anyákat,
A ráncos és eres kezeket,
Az elszürkült, sápadt szemeket.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Simogassátok meg a deres fejeket,
Csókoljátok meg a ráncos kezeket.
Öleljétek meg az öregeket,
Adjatok nekik szeretet.
Szenvedtek Ők már eleget,
A vigasztalóik ti legyetek.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
Ne tegyétek Őket szűk odúkba
Ne rakjátok Őket otthonokba.
Hallgassátok meg a panaszukat,
Enyhítsétek meg a bánatukat.
Legyen hozzájuk szép szavatok,
Legyen számukra mosolyotok.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Ők is sokat küzdöttek értetek,
Amíg fölnevelkedtetek.
Fáradtak Ők is eleget,
Hogy ti módosabbak legyetek.
Ők is elfogadtak titeket,
Mikor Isten Közéjük ültetett.
Azért én kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.
Ha majd az örök szeretet
Elhívja Őket közületek,
Ti foglaljátok el helyüket,
Mert ti lesztek majd az öregek.
S mindazt, mit nekik tettetek,
Azt adják nektek a gyerekek.
Azért előre intelek titeket,
Szeressétek az öregeket.

Veczán Pál XVII. Egyházzenei Kórustalálkozó
2010. október 9.

Az Ifjúsági és Szabadidő Ház október 14-17 között rendezte meg a Veczán Pál XVII. Egyházzenei Kórustalálkozó hangversenyeit. Az ökumenikus rendezvény keretében 2010. október 16-án, szombaton 16 órakor a Szirmai Református Templomban a következő kórusok szerepeltek:

A SZIRMAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET ÉNEKKARA,
A SELYEMRÉTI SZENT ISTVÁN TEMPLOM KÓRUSA,
AZ ENCSI GÁRDONYI ZOLTÁN REFORMÁTUS VEGYESKAR,
A SZATMÁRNÉMETI ZÁRDA TEMPLOM SCHOLA MARIANA VEGYESKARA,
A MISKOLC-HEJŐCSABAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET KÓRUSA,
A CÉDRUS ÉNEKEGYÜTTES,
A TISZAÚJVÁROSI REFORMÁTUS ÉNEKKAR,
A FORRÁS KAMARAKÓRUS,
A MISKOLCI ESTERHÁZY KÓRUS,
A CANTUS FIRMUS ÉNEKKAR,
A MEZŐKÖVESDI SZENT LÁSZLÓ KAMARAKÓRUS.
A hangverseny zárószáma Kickstat: Soli Deo Gloria kánona, amit
az összkar elősdásában Dr. Farkasné Sajó Márta vezényel.
Képek a rendezvényről»

Első Szirmai Családi Napok
2010. október 2.

2010.október 2-án(szombaton) 10 órától került megrendezésre a Bem József Általános Iskola udvarán az Első Szirmai Családi Napok. Rendezvény helyszíne és időpontja: Bem József Általános Iskola, 2010. október 2.(szombat) 10.00 óra.
Programok voltak:
10.00 Zenés Ébresztő (Perecesi Bányász Fúvószenekar koncertje)
10.45 Szirmai Széprózsák Énekkar műsora
11.00 Vidám családi sportvetélkedő
11.45 Asszonycipelő verseny
12.00 Férj cipelő verseny
12.30 Kutya szépségverseny (szirmai házi kedvencek)
13.30 Kutya szépségverseny eredményhirdetés
13.45 Salsa Puskás Balázzsal
14.00Sportvetélkedő eredményhirdetése
14.20 Nagy káposztástészta party
Rendezvény ideje alatt további programok voltak: állatsimogatás, old-timer motoros kiállítás, játszóház, bohóc, arcfestés, lufihajtogatás, gyerek klub, levendula babák készítése, kosaras tűzoltó autó, és rendőrségi autó kipróbálása.

Fő támogató és a rendezvény fővédnöke:
Orosz Lajos alpolgármester.

Elköszönt Szirma képviselője
2010. október 2.

2010. október 1-én a Szirmai Bem Iskolában elköszönt a szirmaiaktól, a helyi intézmények vezetőitől, a részönkormányzat tagjaitól Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő Megköszönte az együttműködést, a támogatást, s mivel az október 3-i helyhatósági választásokon már nem indul ezért, mint helyi politikus elköszönt választóitól, a szirmaiaktól.

LAKOSSÁGI FÓRUM
2010. október 2.

A Szirmai Baráti Egyesület 2010. október 01-én, 17 órától LAKOSSÁGI FÓRUMOT tartott a Bem József Általános Iskolában. Meghívott vendégek voltak: Martin-kertváros- Szirma képviselőjelöltjei. A jelöltek bemutatkoztak és ismertették programjukat, míg a szirmaiak feltehették kérdéseiket, melyet helyben megvitattak.

8. Szirmai Zöldségfesztivál
2010. szeptember 10.

2010. szeptemver 10-én a VIII. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁLT rendezte Szirmán, a Szirmai Baráti Egyesület, a Bem József Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény, valamint a Szirmai Zöld Óvoda. Immár 8 éve hagyomány, hogy ősszel, két napos rendezvényt tartanak a "híres" szirmai zöldségeket, gyümölcsöket bemutatva, kulturális-és sportrendezvények kíséretében. A mostani rendezvény sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt egy naposként indul, mivel a második napra tervezett- Mozdulj Szirma -szabadtéri családi sport programot nem tudják 11-én megtartani a felázott iskolaudvar miatt. A szervezők bíznak abban, hogy az időjárás javulásának köszönhetően egy későbbi időpontban sikerül megrendezni a sportnapot. Tovább»

ELMARAD A MOZDULJ SZIRMA
2010. szeptember 9.

Sajnálattal értesítünk minden érdeklődőt, hogy a 2010. szeptember 11-ére szervezett MOZDULJ SZIRMA családi sportnap a kedvezőtlen időjárás miatt elmarad!
A rendezvényt - az időjárás javulása esetén- későbbi időpontban tartjuk meg!.
Vargáné Néző Mária igazgató - a rendezvény házigazdája
Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Oktatási Intézmény

8. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁL
MOZDULJ SZIRMA!
2010. szeptember 10-11.

Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves Családját
a Szirmai Baráti Egyesület, a Bem József Általános Iskola és a szirmai Zöld Óvoda
közös rendezvényére, amelyet
8. Szirmai Zöldségfesztivál
elnevezéssel tartunk Szirmán.
A rendezvény célja: a hagyományok ápolása, a helyi értékek megismerése, megőrzése, új értékek létrehozása, a barátkozás, szórakozás.
Ezen nemes célok megvalósíthatósága érdekében
hívjuk és várjuk szeretettel rendezvényünkre.

A részletes program letölthető»

Szirmai Baráti Egyesület kirándulása
2010. augusztus 28.
A Szirmai Baráti Egyesület 2010. augusztus 21-én a szokásos nyári kirándulását Budapestre szervezte a Széchenyi Emlékév keretében / Széchenyi István halálának 150-ik évfordulója tiszteletére rendezett emlékév/. A közel 60 fős csapat már a buszon tájékoztatást kapott az Emlékévről, a napi programokról. Budapesten meglátogatták többek között a Nemzeti Színházat, a Széchenyi hidat (Lánchíd), de ellátogattak Szentendrére a Skanzenbe is. A jó hangulatú kirándulás késő este ért véget.
Képviselői tájékoztató
2010. augusztus 21.
2010. augusztus 24-én, szerdán, 17.30 órakor, a Radnóti Közösségi Házban Hegedűs Andrea, önkormányzati képviselő beszámolt az elmúlt négy évben végzett képviselői munkájáról. A beszámolót követően Orosz Lajos, Miskolc-Szirma - Miskolc-Martinkertváros önkormányzati képviselő-jelöltje terveiről adott tájékoztatást. Céljai között említette a két városrész lakói közötti barátság, a jó szomszédság kialakítását, ezért meghívta a szirmaiakat a Martinkertvárosba a 2010.szeptember 4-én megrendezésre kerülő Nyárbúcsúztató rendezvényükre, ahol többek között lecsófőző versenyt is szerveznek.
Szent István király és az Új kenyér ünnepe
2010. augusztus 20.

Szent István király tiszteletére és az Új kenyér ünnepe alkalmából 2010. augusztus 20-án du. 16 órakor a szirmai Hősi Emlékműnél ünnepi megemlékezést tartottak.
Orosz Lajos alpolgármester fogadóórája
2010. augusztus 19.
2010. augusztus 21-én 10 órakor, a szirmai COOP Áruház parkolójában Orosz Lajos MMJV alpolgármestere, Miskolc-Szirma, Miskolc-Martinkertváros önkormányzati képviselő- jelöltje fogadóórát tart.
Minden érdeklődőt szeretettel vár!
MEGHÍVÓ
2010. augusztus 2.

Várunk szeretettel minden érdelődőt Szent István király és az új kenyér ünnepének Tiszteletére rendezett megemlékezésünkre!
Ökomenikus istentisztelet
2010. augusztus 20.-án 16:00-kor
Szirma, Hősők tere

Részönkormányzati ülés
2010. június 2.

Szirma Településrészi Önkormányzat következő ülését 2010.június 8-án (kedden) 17.00 órai kezdettel tartja a Bem József Általános Iskolában.

Hegedűs Andrea
önkormányzati képviselő
részönkormányzat elnöke

Hősök napi megemlékezés
2010. május 31.

2010. május 30-án 16 órakor a Hősi Emlékműnél, Hősök Napi megemlékezést tartottak. Az emlékműsort követően koszorút helyeztek el az emlékműnél és egy "fejbólintással" tisztelegtek az elhunytak emléke előtt.

Kézimunka szakkör kiállítása
2010. május 31.

2010. május 30-án 17 órakor a Közösségi Házban "Szorgos kezek" címmel hobby kiállítás nyílt a Kézimunka Szakkör szervezésében.
Az értékes munkák kiállítása az alábbiak szerint látogathatók:
2010. május 30-tól- június 4-ig, /naponta / 9 órától-15óráig

Várunk szeretettel minden érdeklődőt a Közösségi Házban!
Gratulálunk a csodálatos kézimunkákat készítőknek!
Szoták Tamás képei»

Hősök napi rendezvény
2010. május 25.

Hősök napi rendezvény: Hősi Emlékmű 2010. május 30 16 óra.
Kézimunka szakkör: "Szorgos kezek" hobby kiállítás 2010. május 30.17 óra. Közösségi ház.

Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Közgyűlés-Rendkívüli Önkormányzati tájékoztatók
2010. május 19.

A SZBE 2010. május 19-én szerdán, 17.30 órára hívta össze a soron következő K Ö Z G Y Ű L É S É T a Radnóti Miklós Közösségi Házba. A megjelölt első időpontra a szavazatképes létszám nem állt rendelkezésre, ezért az elnökség változatlan napirendi pontokkal, változatlan helyszínnel 2010.május 19-én, szerdán, 18.00 órára hívta össze a közgyűlést, mely ebben az időpontban lebonyolításra is került.
Rendkívüli Önkormányzati Tájékoztatók
Az elmúlt napokban Miskolc városban és az országban tapasztalható rendkívüli időjárási viszonyok alapján kialakult árvíz helyzet miatt a közgyűlés megkezdése előtt szót kért Orosz Lajos alpolgármester és Hegedűs Andrea önkormányzati - képviselő.
Az alpolgármester tájékoztatást adott a várost ért katasztrófa helyzetről, illetve arról informálta a megjelenteket, hogy az elhárítási munkák során kialakult tapasztalatok alapján egy városi katasztrófa elhárításban közreműködő szervezett hálózat felépítését tervezik, melyhez kérik a lakosság aktív közreműködését, annak érdekében, hogy hasonló eset előfordulása idején, a kiépített, technikailag is felszerelt hálózat tagjai szakszerű irányítóval egyszerűen, és azonnal mozgósítható legyen.
Hegedűs Andrea a városi katasztrófa idején a szirmai lakosságtól kapott telefonok tartalmáról, a lakosság állampolgárainak viselkedéséről, és a városrészt érintő árvízi, belvízi helyzetrőll, a csatornák állapotáról, a tervezett helyreállításokról adott tájékoztatást, majd az egyesülethez szóló levelét olvasta fel. Levél letölthető»
Az önkormányzati tájékoztatások után Szoták Tamásné a SZBE elnökének levezetésével megkezdődött a közgyűlés. Az elnök elsőként az egyesület titkárának jelölte Makranczi Istvánt, akit felkért a jegyzőkönyv vezetésére. Ezt követően a napirendnek megfelelően került lebonyolításra a közgyűlés.
Napirend:
1. Elnökségi beszámoló a 2009-es év eddig eltelt szakaszáról
2. Beszámolók az eddig megtörtént eseményekről és a tervekről
3. Témafelelősök kijelölése és elfogadtatása
4. Számvizsgáló bizottság kijelölése, megválasztása
5.Tagdíj befizetések: Felnőttek 1000.-Ft/év, Nyugdíjas 500.Ft/év,Tanulók 500.-Ft/év
6. Új embléma / megjelenés/ bemutatása
„Radnóti Nap” 2010-05-25. 8.óra - kihirdetése és a munkák megszervezése.
A közgyűlésen 3 főből álló számvizsgáló bizottság került megválasztásra:
elnök: Tirpák Tibor
tag: Schmidt Judit, Tuza Ibolya
Az egyesület új tagokkal is bővült, akik aktív segítői lesznek a közösségnek.

MEGHÍVÓ - Közgyűlés
2010. május 18.

Tisztelt Egyesületi Tag!
A SZBE Elnöksége szeretettel meghívja Önt az egyesület következő KÖZGYŰLÉSÉRE.
Időpont: 2010. május 19.,szerda, 17.30 óra
Helyszin: Radnóti Miklós Közösségi Ház, Miskolc-Szirma
Napirend»

XII. Országos Környezetismeret-környezetvédelem verseny
2010. május 14.

2010. május 14-én 9 órától tartották a szirmai Bem József Általános Iskolában az XII. Országos Környezetismeret - Környezetvédelem című csapatverseny döntőjét.
Rövid műsor után a döntő résztvevőit, a felkészítő és a verseny lebonyolításában közreműködő tanárokat, a jelenlévő médiák képviselőit Vargáné Néző Mária igazgatónő köszöntötte. Elismerően szólt a verseny előkészítésében és lebonyolításában közreműködő kollégák, az Alsós Munkaközösség munkájáról, kiemelte a verseny iránt tapasztalható évről-évre növekvő országos érdeklődést, melynek köszönhetően a 2009-2010 évi versenyben mintegy 343 csapat vett részt, melyből 20 iskola jutott a döntőbe.
A versenyt Klemné Lőrincz Ildikó Városi Pedagógiai Intézet Környezeti Nevelési Köpont környezetvédelmi szakértője nyitotta meg, aki jó versenyzést és sok sikert kívánt a döntőbe jutottaknak, és kellemes kikapcsolódást délutáni kiránduláshoz.
A megnyitót követően Farkas Lászlóné főszervező ismertette a verseny lebonyolításánk rendjét, majd a csapatok elfoglalták helyüket és megkezdődött a verseny a villámkérdésekkel és az írásbeli feladatsor megírásával.
Az izgalmas verseny után, kellemes ebédelést követően a versenyzők kirándulni mentek Miskolc-Lillafüredre, Miskolc város egyik legszebb természeti környezetébe. E-közben a zsűri folyamatosan végezte munkáját, értékelte a versenyzők teljesítményét.
Zsűri elnöke: Fejesné Tóth Judit
Zsűri tagjai: Szkibáné Koszta Ibolya, Petróné Kiss Klára, Putnoki Judit, Szabó Csaba, Kovács Eleonóra
A kirándulás után került sor az eredményhirdetésre, melynek során az első hat helyezett kapott oklevelet, az első három helyezett pedig tárgyjutalomban is részesült.
Vargáné Néző Mária igazgatónő megköszönte az iskoláknak a részvételt és reményét fejezte ki, hogy találkoznak jövőre ugyan itt!
További részletek: www.bemiskola.hu

Országos Környezetismeret-környezetvédelem verseny
2010. május 12.

2010. május 14-én tartják a szirmai Bem József Általános Iskolában az Országos Környezetismeret - Környezetvédelem című csapatversenyt.
Program:
megnyitó: 9.00
verseny kezdete: 9.30 - 11.30
ebéd, kirándulás
eredményhirdetés: 18.00 órakor
versenyt megnyitja: Dr. Kormos Vilmos, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közoktatási és Kulturális Főosztályvezető

Játékos vetélkedő a szirmai óvodában
2010. május 12.
"Beültettem kiskertemet..." címmel élményfeldolgozó játékos vetélkedőt tartottak a szirmai óvodában. Kis-és középsőcsoportos gyermekek Bükkszentkereszti kiránduláson vettek részt, ahol többek között gyógynövényekkel is ismerkedtek. Az elmúlt hetekben az óvoda udvarán virágos- és gyógynövénykertet alakítottak ki. Az óvónénik 2010. május 12-én játékos vetélkedőt szerveztek az élmények feldolgozására. A délelőttöt közös éneklés, gyógytea kóstolás és ajándékok kiosztása zárta. A rendezvényt és a kirándulást támogatta: MMJV Közgyűlés Környezetvédelem és Energiaügyi Bizottsága
Anyák napi ünnepség
2010. május 1.

Anyák napi ünnepséget tartottak Miskolc-Szirmán
Program volt:
- Verset mondott: Rontó Regina
- Óvodások adtak műsort
- Széprózsák népdalkör énekelt
- Emlékmű megáldására került sor
- Iskolások adtak műsort
Köszöntőt mondott

 • Hegedűs Andrea, önkormányzati - képviselő
 • Szoták Tamásné, a Szirmai-Baráti egyesület elnöke

- A Széprózsák népdalkörrel közös énelésre került sor.
- Virágokat helyeztek el az emlékműnél, majd májusfát díszítettek szalagokkal és kendőkkel.

ÓVODAI BEIRATKOZÁS
2010. április 28.

Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a miskolc-szirmai óvodába az óvodai beiratkozás a 2010/2011-es nevelési évre a következő időpontokban lesz: 2010.05.03-tól-05.07-ig. Naponta 08.00-17.00 óra között.
A beiratkozásra kérjük, hozzák magukkal:

 • a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, TAJ kártyáját, lakcímkártyáját
 • a szülők személyazonosságát igazoló dokumentumokat (személyigazolvány és lakcímkártya)
NYITVA VAN AZ OVIKAPU
2010. április 28.

A Miskolc-Szirmai Óvodában 2010. április 28-án 10.00-12.00 óra között "NYITVA VAN AZ OVI KAPU" címmel Játszóházba várták a leendő óvodásokat.
Az óvoda munkatársai lelkesen készülődtek és nagy szeretettel fogadták a leendő óvodásokat és szüleiket. Kicsit borongós idő ellenére szabadtéri programokkal kezdődött az ovi életének bemutatója. A gyerekek az udvaron megismerkedhettek, kipróbálhatták az udvari játékokat, az asztaloknál kézműves tevékenységgel foglalkoztak: kavicsfestés, gyurmázás, papírragasztás, pillangó, méhecske készítés, kivágott formák színezése stb. Az óvodások élvezettel, a leendő óvodások kíváncsisággal figyelték az óvó nénik és egymás munkáit, és így kapcsolódtak be a feladatokba. 11 órától a- szirmai ovisok egyik nagy kedvence- a Diridongó Együttes: közlekedési szabályok bemutatásával szórakoztatta a kicsiket, melyet nagyon élveztek a gyerekek.

Bízunk benne, hogy a leendő óvodásoknak tetszett az ismerkedés, a bemutató!

XIII. PC-Kismester Országos Informatikai verseny

2010. április 23.
Megnyitó, verseny
Eredményhirdetés

2010. április 23-án, 08.30 órakor kezdődött a Szirmai Bem József Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben a XIII. PC-Kismester Országos Informatikai verseny.
Részletek:www.bemiskola.t-online.hu

A versenyző diákokat és felkészítő tanáraikat a Bem Iskola rövid műsorral fogadta.
A döntőbe jutott 30 iskola versenyzőit, tanárait köszöntötte:
- Schmidt Ferenc a verseny alapítója
- Vargáné Néző Mária a Bem Iskola igazgatója
- Kormos Vilmos MMJV főosztályvezetője
- Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő

9 órakor megkezdődött Szász Béla tanár úr vezényletével az igazi szakmai munka:
· a csapatverseny elmélet és gyakorlat,
· a grafika elmélet és gyakorlat.
A verseny ideje alatt a kísérő tanárok részére a Neumann Egyesület szervezésében "A miskolci egyetemi könyvtár és az informatika" címmel Burmeister Erzsébet főigazgató tartott előadást.
A verseny utáni ebédet követően Miskolc-Tapolcára kirándultak a versenyzők, ahol a városrész megtekintésén túl a Barlangfürdőben és a BOB pályán is bizonyára feledhetetlen élményt szereztek.
Ez idő alatt a zsűri végezte munkáját. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 18.00 órakor került sor.
A kirándulásról visszaérkezett versenyzőket Vargáné Néző Mária igazgatónő köszöntötte, majd a Győrffy Péter a csapatvsersenyt, míg a a zsűri elnöke: Stókáné Palkó Mária a Grafika versenyt értékelte.A szakmai értékelések után a díjak átadására került sor.
Minden csoportban az első hat helyezett kapott elismerést. Az első 4 helyezett tárgyjutalomban részesült.
XIII. PC-Kismester Országos Informatikai verseny első négy helyezettjei:

Csapatverseny:
1. Bárdos L. Ált. Művelődési Központ és AMI: Fehérgyarmat
2. Vécsei Károly Ált. Isk.: Nyíregyháza
3. Zrínyi Ilona Ált. Isk. és AMI: Encs
4.Börzsönyvidéki Bölcsőde, Óvoda Ált. Isk.AMEGYMI, Tagiskola: Bernecebaráti
5. I.sz. Ált. Isk. Budaőrs
6.Dienes Valéria Ált. Isk. Grundschule: Szekszárd

Grafika I. Korcsopor
1. Puskás Alexandra
2. Hámory Eszter
3. Kiss Virág
4. Kocsis Miklós
5. Győrfi Attila
6. Szabó Fruzsina

Grafika II. Korcsoport
1. Nemes Ágnes
2. Ferenczi Fruzsina
3. Csótó Dániel
4. Gyüre Bettina
5. Hunyor László
6. Kaczvinszki Péter

A XIII. PC-Kismester Országos Informatikai versenyt Schmidt Ferenc zárta be, aki gratulált a nyerteseknek és megköszönte a versenyzőknek és felkészítő tanároknak a részvételt, a zsűrinek és a szervezésben közreműködőknek pedig a szorgalmas munkát. A következő évi versenyre jó felkészülést, további szakmai sikereket kívánt.
A zsűri tagjai voltak: Stókáné Palkó Mária, Győrffy Péter, Nagyházi Mária, Germus Bertalan, Dr. Szobeczkiné Tóth Tünde, Némethné Fedor Emőke, Mecserné Csörsz Nóra
A versenyt támogatta a "Versenyző Ifjúságért Alapítvány" Kuratóriuma: Farkas Lászlóné, Fejesné Tóth Judit, Juhászné Tamás Zsuzsanna, Schmidt Ferenc, Takács József, Tirpák Tibor, Varga György
A szervezők voltak: Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Contact Studio Kft.
További részletek:www.bemiskola.t-online.hu

JÁTSZÓHÁZ az OVIBAN/NYITVA VAN AZ OVIKAPU
2010. április 21.

2010. április 28-án 10.00-12.00 óra között "NYITVA VAN AZ OVI KAPU" a Miskolc-Szirmai Óvodába (Óvoda u.7.sz.) Játszóházba várják a leendő óvodásokat.
Program: kézműves tevékenység, ismerkedés a játékokkal. 11 órától a Diridongó Együttes szórakoztatja a kicsiket.

PC-Kismester
2010. április 20.

PC-Kismester Országos Informatikai verseny 2010. április 23-án a Szirmai Bem Iskolában.
Részletes program, információk

Részönkormányzati ülés
2010. április 19.

2010. április 19-én (hétfő) 17.00-kor a Bem József Általános Iskolában részönkormányzati ülést tartott Hegedűs Andrea, a Szirmai Településrészi Önkormányzat elnöke.

Március 15-i megemlékezés, koszorúzás
2010. március 12.

2010. március 15-én /hétfőn/ du. 16 órakor ünnepi megemlékezést tartott a Miskolc-Szirmai Hősi emlékműnél a Szirmai Baráti Egyesület.
Az ünnepi programban:

 • Klusóczki Bence megnyitotta az ünnepséget.
 • Elénekelték közösen a Himnuszt.
 • Klusóczki Bence elszavalta a Nemzeti Dal című verset.
 • Szoták Tamásné, a Szirmai Baráti Egyesület vezetője köszöntőt mondott.
 • "Szép rózsák" énekkar műsort adott elő.
 • Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő ünnepi beszédet tartott.
 • Református egyház kórusa énekelt
 • Koszorút helyeztek el az emlékműnél.
Március 15-i megemlékezés a Bem Iskolában
2010. március 12.

2010. március 12-én 11 órakor a Bem Iskola tanuló, tanárai és az iskola meghívott vendégei együtt emlékeztek március 15-ére. Makrai Judit tanárnő felkészítésében a 6 osztályos tanulók a március 15-i eseményeket elevenítették fel, így emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulójára. A gyermekek műsora után Vargáné Néző Mária igazgatónő rövid megemlékezését követően a jelenlévőket a szirmai hősi emlékműhöz, koszorúzáshoz invitálta.

Az iskola tanulói rendezett sorokban vonultak az emlékműhöz, ahol az ünnepi megemlékezést 2 verssel, majd az énekkar műsorával folytatták. Vargáné Néző Mária igazgatónő ünnepi megemlékezést tartott, majd Molnárné Apai Melinda igazgató-helyettessel és a két versmondó tanulóval együtt koszorút helyezett el az emlékműnél.

Emlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra
2010. március 10.

"Bármilyen erővel, bármilyen áldozattal.. Hazát kell nektek is teremteni! Egy új hazát, mely szebb a réginél..."
(Petőfi Sándor)

Tisztelettel meghívjuk Önt 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának megemlékezésre és az azt követő koszorúzásra. Helye: Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Miskolc, Miskolci u. 38/a. Ideje: 2010. március 12. 11.00óra. Vezetőség

Farsang a szirmai óvodában
2010. február 6.

2010. február 6-án 15 órakor farsangi mulatságot tartottak a szirmai óvodában a Kis Vakond és a Méhecske csoportok részére. A sok-sok ötletes jelmezbe öltözve a gyerekek rövid műsort adtak elő, majd egyenként bemutatták jelmezüket. A jelmezes felvonulást követően megnyilt a büfé, megkezdődött a mulatozás Muzsikás Péter zenés műsorára. Óriási kíváncsisák kísérte a tombolasorsolást és a zsákbamacskát.Igazi farsangi mulatság volt ezen a szombat délután, melyért köszönet az óvoda vezetőinek és valamennyi munkatársnak valamint a segítő szülőknek.

Farsang a Bem Iskolában
2010. február 5.
2010. február 5-én rendezték a szirmai Bem Iskola alsó tagozatosai részére a farsangi mulatságot. A hercegi pár (Jászai Dóra és Molnár Dávid) keringővel nyitotta meg a rendezvényt, mely után a 7. osztályosok palotástánca következett.A nyitó produkciók után 4 csoportos, jelmezes, táncos bemutatót adtak elő az osztályok, melyeket tapssal köszöntött a közönség. Vidám hangulatot teremtettek a Kengyelfutó gyalogkakukk és a prérifarkasok, a dominók, a tökök egy tök jó tánccal és a madárijesztők. A csoportos jelmezek után egyéni jelmezesek sorakoztak fel, melyben látható volt: dzsúdós, kártya, kalóz, virág, herzegnő, kínai lány, Tini Nindzsa, tűzoltó, balettáncos és udvarhölgy. A jelmezes felvonulás után az énekkarosok meglepetés produkciója szórakoztatta a teltházas közönséget, a műsorukban közreműködő Petráné Király Marianna és Makrai Judit tanárnők nagy alakításával.

A jelmezeket és a bemutatókat zsűri értékelte, melynek tagjai voltak: A hercegi pár, valamint Molnárné Apai Melinda, Szabó Györgyné, Boósch Györgyi és Novák Gáborné.A jelmezes produkciókat a zsűri tortával és csokoládéval díjazta, melynek eredményeként minden résztvevő jutalomban részesült. A díjkiosztás után folytatódott a farsangi mulatság diszcóval, tombolával.

Farsang a szirmai óvodában
2010. február 5.

2010. február 5-én 10 órakor játékos farsangi mulatságot tartottak a szirmai óvoda Micimackó csoportjában. Zsuzsa és Éva óvónénik jelmezbe öltözve köszöntötték a szintén jelmezbe öltözött gyerekeket, akikkel közös játékos mulatságot tartottak.

Szirmai részönkormányzati ülés
2010. február 2.

A Szirmai Részönkormányzat és Tanácsadó Testület 2010 február
1-én 17.00 órától tartotta ülését, melyet Hegedűs Andrea, a részönkormányzat elnöke vezetett. Az ülésen vendégként Fedor Vilmos, országgyűlési képviselő is részt vett, melyen a 2010. évi terveket ismertették.

Farsangi meghívó
2010. január 23.

"Álarcosok, suttogók, szerelmesek, gyanakvók, féltékenyek, kacagók. Farsang, tarka nép, suhog a selyem, ragyog a bársony, virít a csipke, libeg a szalag, száll az ének, a dal, a kacagás. Carnevale, carnevale!" Moly Tamás: Karnevál (részlet)

Tisztelettel meghívjuk Önt
Farsangi mulatságunkra,
melyen az iskolánk tanulói lépnek fel.
Helye: Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény: Miskolc, Miskolci u. 38/a.
Ideje:
2010. február 5. 1530
Vezetőség

Szirmai részönkormányzati ülés
2010. január 23.

Hegedűs Andrea részönkormányzati elnök értesíti a lakosságot, hogy a Szirmai Részönkormányzat és Tanácsadó Testület következő ülése február 1-én 17 órától lesz a Bem József Általános Iskolában (3521 Miskolc, Miskolczi út 38/A).
Meghívott vendég:
Fedor Vilmos országgyűlési képviselő.
Minden érdelődőt tisztelettel várnak!

Képviselői fogadóóra
2010. január 23.

Hegedűs Andrea, 3-as számú választókörzet önkormányzati képviselője értesíti a választókörzetben élőket, hogy február 1-én (hétfőn) 16 órától 17 óráig lakossági fogadóórát tart a Bem József Általános Iskolában (3521 Miskolc, Miskolczi út 38/A).
Meghívott vendég:
Fedor Vilmos országgyűlési képviselő.
Minden érdelődőt tisztelettel várnak!

Szirmai Baráti Egyesület kézimunka szakkör "Vándor kiállítás"
2010. január 21.

Szarka Lászlóné/ Piroska/ munkáiból nyílt a gobelin/e.:goblejn/ kiállítás! Megtekinthető a Tompa Mihály Könyvtárban és a könyvtári órák alatt! Várjuk szeretettel az érdeklődőket!
Képek a kiállításról»

Miskolc Megyei Jogú Város Szirma Részönkormányzat és Tanácsadó testületi ülés helye és ideje
2010. január 11.

Ülésterv 2010. I. -II. félév
Bem József Általános Iskola és AMI
I. 2010. február 1. (hétfő) du. 17:00
II. 2010. április 5. (hétfő) du.17:00
III. 2010. június 7. (hétfő) du. 17:00
IV. 2010. augusztus 16. (hétfő) du.17:00
V. 2010. október 4. (hétfő) du.17:00

Lakossági fogadóórák helye és ideje:
Bem József Általános Iskola és AMI (Miskolc, Miskolci út 38/A)
Minden hónap első hétfője du. 16:00-17:00
Tisztelettel:

Hegedűs Andrea
önkormányzati képviselő
Tel.: 70/ 333-7723

2010 évi programok
2010. január 16.

A Szirmai Baráti Egyesület 2010 évi programja
-negyedévente amatőr/fotó,rajz,kép/ kiállítások,
-hagyományok ápolása, bemutatása/ kukoricatörés, szüretelés, káposztataposás,cibere készítés, stb.
- a kézimunka szakkör "vándor kiállítása".
-VISSZA A MÚLTBA..LIGETBE! -"kerti-traccsparti", szalonnasütés a szép korúakkal!
-KEDVCSINÁLÓ!- utazási élmények bemutatása, szervezése /rendszeresen/
-EGÉSZSÉGESEN -EGÉSZSÉGÜNKÉRT: állandó programok!

A SZÉP RÓZSÁK énekkar 2010-ÉVI PROGRAMTERVEZETE
ÁPRILIS: EGER KÖDELLIK- RÉSZVÉTEL A MÁTRA GÁLA MŰSORON.
MÁJUS:ANYÁK NAPI ÜNNEPSÉG BEVEZETÉSE LAKÓHELYÜNKÖN.
MÁJUS:FŐZŐVERSENY- MEGHÍVOTT KÓRUSOKKAL.
JÚNIUS: VEZETŐ KÉPZŐ TÁBOR.
JÚLIUS: VAS LAJOS - ALFÖLDI MEGMÉRETTETÉS.
AUGUSZTUS 20 MEGÜNNEPLÉSE, MŰSOR A KÖZÖSSÉGI HÁZBAN
SZÉP KORÚAK MINŐSÍTŐ VERSENY, VÁROSUNKBAN.
NOVEMBER:DALOSTALÁLKOZÓ.

Tájékoztató
2010. január 11.

Kedves Szülők!
A Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője a nagycsoportos óvodás gyerekek szülei részére tájékoztatót tart.

Téma: Az óvoda és iskola közötti átmenet.
Időpont: 2010. január 19. 16.30

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Nyelvi foglalkozás nagycsoportos óvodásoknak
2010. január 11.
Kedves Gyerekek! Kedves Szülők!
A Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben nagycsoportos óvodások részére nyelvi foglalkozást tartunk.

Helye: Bem József Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Miskolc, Miskolci u. 38/a.

Foglalkozás ideje: 2010. január 19. 16.15-17.00
Érdeklődni a 46/405-124-es telefonszámon lehet.

Minden kedves gyermeket szeretettel várunk!
 

© 2005-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.