Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Szirma a XIII. században jegyzett Árpád-kori városrész, amely a Miskóc nemzetség birtoktömbjéhez tartozott és nevét régen Seryme alakban írták. A településről az első hiteles adat 1343-ból származik. Szirma, Miskolc város egyik legkedveltebb kertvárosa. A belvárostól elindulva könnyen megközelíthető a Vörösmarty lakótelepen, majd a Martin-kertvároson keresztül utazva személyautóval és tömegközlekedéssel egyaránt. A Városrész megközelíthető Görömböly felől is, vagy az M3-as autópályáról a Miskolcot elkerülő M30-as gyorsforgalmi úton át, a Miskolc-déli csomópontnál kiépített első szirmai körforgalmi csomóponton keresztül. A szirmaiak is e csomóponton keresztül közvetlen tudnak eljutni a déli bevásárlóközpontokba, ahol több kereskedelmi központban biztosítva van a vásárlási lehetőség.

A városrészben közel 1800 családi ház biztosítja az itt élők kellemes nyugalmi életét: virágos utcák, gyönyörű virágos kertek, nyugalmat árasztó udvarok. A falusias utcaképet azonban, ma már felváltották a modern építészeti stílusban épült újabbnál-újabb családi házak.

A szirmai városrész hírnevét még ma is, a kiváló minőségű zöldség - és gyümölcstermelésnek köszönheti. Vonzereje a kiváló termőföldjében rejlik, valamint a város "virágszirmaként" emlegetett - a városközponttól elkülönülő - zárt közösségekben keresendő. Itt harmonikusan együtt élnek a hagyományokat megtartó régi családi gyökerekkel rendelkező szirmai-emberek, és azok, akik a közelmúltban választották otthonuknak Szirmát.

Kedves Olvasónk!

Győződjön meg személyesen is városrészünk értékeiről és a Szirmán élők vendégszeretetéről!

Honlapunk oldalain kellemes nézelődést kívánok, s ha teheti, térjen vissza hozzánk!

Mezővári Attila
webszerkesztő
Me-NET Kft

 
 

© 2005-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.