8. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁL
2010. szeptember 10.

2010. szeptemver 10-én a VIII. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁLT rendezte Szirmán, a Szirmai Baráti Egyesület, a Bem József Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény, valamint a Szirmai Zöld Óvoda. Immár 8 éve hagyomány, hogy ősszel, két napos rendezvényt tartanak a "híres" szirmai zöldségeket, gyümölcsöket bemutatva, kulturális-és sportrendezvények kíséretében. A mostani rendezvény sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt egy naposként indul, mivel a második napra tervezett- Mozdulj Szirma -szabadtéri családi sport programot nem tudják 11-én megtartani a felázott iskolaudvar miatt. A szervezők bíznak abban, hogy az időjárás javulásának köszönhetően egy későbbi időpontban sikerül megrendezni a sportnapot.

2010. szeptember 10-i első nap programokról:
Első helyszín: Szirmai Zöld Óvoda
10.00 óra: Szabó Györgyné tagóvodavezető köszöntötte a meghívott vendégeket:
Orosz Lajos MMJV alpolgármesterét
Szoták Tamásnét, a Szirmai Baráti Egyesület elnökét
Vargáné Néző Máriát a Bem Iskola igazgatóját
Smizsánszkyné Marján Ida óvodavezetőt

A megnyitó után az óvodások részére játékos vetélkedőt szerveztek, melynek levezetője Madarasné Petró Zsuzsanna volt. A zöldség és a gyümölcs témaköréhez kapcsolódó vetélkedőt a gyerekek nagyon élvezték. A vidámhangulatú vetélkedőt követően az ovisok is megtekintették a ötletes zöldségfaragványok kiállítását, megkóstolták a finom salátákat, teákat, gyümölcsleveket és a gyümölcsökből készült süteményeket. Az óvoda falain a csoportok rajzainak kiállítását helyezték el, de az épületben több helyen is sok ötletes ősszel, zöldséggel, gyümölccsel kapcsolatos díszek voltak a falakra, ajtókra rögzítve. Nem csoda, hogy ilyen körülmények között az apróságok nagy lázban és izgalomban várták a jól megérdemelt jutalmakat, melyet a Szirma Baráti Egyesület biztosított részükre.

Második helyszín: Bem József Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény,
11.30 óra: Sári Katalin magyar tanárnő a VIII. Szirmai Zöldségfesztivált méltatta, majd diákjaival rövid műsort adtak elő. A műsor után Vargáné Néző Mária igazgatónő megnyitotta a VIII. Szirmai Zöldségfesztivált. Megköszönte a gyerekeknek, kollégáknak és a szülőknek a sok-sok zöldségfaragványt, és a finom salátákat, melynek versenyeredményét is kihirdette:

Zöldségfaragvány kategória díjai:
1. TÖKJÓ HINTÓ (3.o.)
2. KANYAR GALOPP (3.o.)
3. ÉDENKERT: Kendi Pál (1.o.)
3. MAZSOLA ÉS TÁDÉ MANÓCSKÁVAL: Szepesi Miklós (1.o.) és Szepesi Marian (6.b.o.)
Különdíj: LOVASPUSZTA: Gibárszki Zsuzsa, Jászai Dóra (5.o.)

Saláták íjai:
1. KÖRTÉS GYÜMÖLCS MIX: Pöstényi Levente (2.o.)
2. FITNESS SALÁTA: Nagy Flóra (2.o.)
Különdíj: GYÜMÖLCSSALÁTA DINNYÉBEN: Jaczenkó Petra (4.o.)

Az eredményhirdetés után a vendégek megtekintették az iskola diákjai által készített rendkívül fantáziadús zöldségfaragványok kiállítását.

Záró helyszín: Radnóti Miklós Közösségi Ház
A Közösségi Ház nagy termében az elmúlt évek hagyományainak megfelelően a szirmai kertek csoda zöldségeiből, a zöldségekből készült csodákból , valamint a kézimunka szakkör munkáiból rendeztek be kiállítást.

14.30 óra: Sajnos ebben az időpontban már sűrűn esett az eső, így a gyülekező szirmaiak, a fellépők egyaránt a Közösségi Házba zsúfolódtak be. Mivel az eső nem állt el, ezért a szervezők a Közösségi Ház szűk termébe és a folyosóra invitálták a vendégeket és megkezdték a műsort. Szoták Tamásné a Szirmai Baráti Egyesület elnöke mindenkitől megértést és türelmet kért a zsúfolt körülményekért, majd egy verssel, ébresztő gondolatokkal köszöntötte a megjelenteket, és megnyitotta a VIII. Szirmai Zöldségfesztivált. A háziasszonyi feladatokban közreműködött: Mészárosné Gál Zsuzsa. A fesztiválon köszöntőt mondott Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő, és Orosz Lajos MMJV alpolgármester. A köszöntők után a Széprózsák Énekkar vidám dalokat adott elő, valamint Szoták Tamás és Klusóczki Bence citerázott. A felnőttek műsora után a szirmai óvodások, majd a szirma római katolikus egyházközség gyermekcsoportja énekelt. A hely szűke miatt a teremben több műsort nem tudtak megtartani, ezért a vendégeket az udvaron felállított sátrak alá invitálták. A szabadtéri színpadon átadták a zöldségfaragványok díjait, majd a vendégek elfogyasztották az üstben főzött szirmai töltött káposztát.

 
 

© 2005-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.