9. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁL
2011. szeptember 23-24.

Képek a második napi rendezvényről /Fotó: Mezővári Attila/


A 9. Zöldségfesztivál vendégeinek fotói! 
A Zöldségfesztivál vendégei is gyakran elővették kameráikat, hogy a számukra legérdekesebb pillanatokat, eseményeket megörökítsék. Kézér Gyula vendégünk küldte el hozzánk a fenti 4 képet, melyet olvasóinknak is bemutatunk.

2011. szeptember 24-én szombaton folytatódott a 9. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁL a Radnóti Közösségi Házban, valamint annak szomszédságában kialakított Szabadidő Parkban.
A kellemes napsütésre ébredt szirmaiak a Zöldségfesztivál első napi programjától , és a második napi programok előkészítő munkálataitól picit megfáradva sétáltak a park felé, ahol 10 órakor Séra Bernadett aerobik oktató zenés bemelegítővel fogadta a vendégeket, s így hamarosan vidám hangulatba, dinamikus lendületbe kerültek a rendezvény résztvevői. A frissítő tornázók közé Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is beállt, akinek profi mozgása elárulta, hogy rendszeres sportoló. A színpadon Szűcs Béla és Klusócki Bence műsorvezetők folyamatosan tájékoztatták a vendégeket a várható programokról, és felhívták a figyelmet a legaktuálisabb eseményre, így vélhetően senki sem maradt le a gazdag programkínálat egyikéről sem.
A Zöldségfesztivál második napját Szoták Tamásné, a Szirmai Baráti Egyesület elnöke, a Radnóti Miklós Közösségi Ház vezetője nyitotta meg. Ünnepi beszédet mondott: Giákné Bobály Judit önkormányzati képviselő, majd Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is köszöntötte a szirmaiakat.
A köszöntők után megkezdődtek a színpadon a változatos, minden korosztályhoz szóló kulturális programok: az irodalom, az ének, a zene és a tánc szinte minden területéről. Elsőként a baptista zenészek, majd a Szirmai Református Egyház Énekkara, Dr. Farkasné Sajó Márta vezényletével adtak hangulatos műsort, majd Szőke Máté mondott verset.
A legifjabb szirmaiak, a Szirmai Óvoda zenés-táncos műsorát követően a Bem Iskola tanszakos diákjai társastáncot adtak elő.
A szirmai rendezvények megszokott szereplői a Szirmai Széprózsák Népdalkör, valamint Klusócki Bence citera muzsikája szórakoztatta a közönséget.
Miközben a kerthelyiség nagyszínpadán zajlottak a kulturális programok, addig a Közösségi Ház udvarán sült a lángos, főtt a 320 l-es bográcsban, 640 adag füstöltcsülkös babgulyás. Az elkészült ebédet kellemes harmonikaszó mellett fogyasztották el a vendégek, akik a gulyás mellett fogyaszthattak káposztás lángost, almás süteményt, de volt egyedi ízesítésű MEXICÓI GRILL készítmény és igény szerint minden korosztálynak megfelelő ital is a kerti BÜFÉ-ben.
A kulturális programok mellett számos kísérő rendezvényből választhattak a családok, így minden korosztály, sokféle program közül választhatott. A Közösségi Ház bejáratától kezdve az épület falán, ajtaján, a kerthelyiség szinte valamennyi szabad területén zöldségdíszek, faragványok voltak elhelyezve, illetve az "Így termelek én" című kiállítás termékeit láthattuk. Ezek között volt látható Kiss György, mintegy 35 kg-os sütőtök termése is, mely a maga nemében igazi csodatermésnek számít. A park bejáratánál OLDTIMER motorok kiállítása fogadta a látogatókat. Volt kézműves foglalkozás, arcfestés, lufihajtogatás bohóc közreműködésével, a Hernádkak-Belegrád Fejlesztéséért Közhasznú Alapítvány támogatásával lovaglás, séta-kocsikázás, a vendégek részt vehettek családi vetélkedőn, íjászkodáson Guzi István Európa- és Világbajnokkal, volt ovis-angol nyelvoktatás, megtekinthették Trunk Andrea drótékszer, Liksay-Magyar-Természetes-Élelmek, lekvárkülönlegességek bemutatóját, kaktuszokat, mézeket vásárolhattak. Részt vehettek SR. CONTROL KFT-állapotfelmérésén, megtekinthették a JUST Hungária Kft kóstolóval egybekötött termékbemutatóját, valamint a Szirmai Kézimunka Szakkör kiállítását.
A színpadon a délutáni programot a Kistokaji Fiatalok Tánccsoportjának bemutatója nyitotta, majd a "DOMINO DUÓ" Mitró Noémi és Jancsurák István zenés műsorral szórakoztatta a közönséget.
A Zöldségfesztiválon a festészetet kedvelők is találhattak számukra kedves eseményt, mivel délután Szoták Tamásné megnyitotta a Közösségi Házban Izsó Lajos festőművész kiállítását. A megjelentek nagy érdeklődéssel tekintették meg a művész csendet és nyugalmat árasztó képeit.
A színpadon a Bem Iskola SZÍNJÁTSZÓ csoportja mutatkozott be, Sári Katalin tanárnő közreműködésével, majd az ARABESQUE Mozgás és táncstúdió aerobic táncot mutatott be Vietórisz Erika vezetésével.
Ezt követően a népi kultúra került előtérbe, melyben a Gesztelyi Néptáncegyüttes bemutatóját, magyar nóta csokrot, majd Szoták Tamás citera muzsikáját láthatták
A kulturális programok egyik leglátványosabb és legnagyobb érdeklődéssel kísért műsorát a Budapestről érkezett "BEATLOVERS" táncos formáció bemutatója produkálta. Koreográfus: Köpösdi Ádám. Az elegánsan, könnyedén, művészien előadott produkciók szenzációs sikert arattak. Merényi Ákos rock dallamokat adott elő.
A zenés táncos produkciók után kihirdették az első-és a második napi versenyek eredményeit és átadták a díjakat. Az eredményhirdetés után értékes tárgyak nyerési lehetőségével tombolasorsolást tartottak.
A nagy sikerű 9. Zöldségfesztivált a "Metal Harmony" zenekar és a RADIO RASZKOLNYIKOV együttes zenés-táncos bulija zárta.
A rendezvény szervezői, bár megfáradtak a 2 napos rendezvény szervezésében, de már számos ötlettel készülnek a 2012 évi jubileumi 10. Zöldségfesztiválra, mely évben a Szirmai Baráti Egyesület a 15. születésnapját ünnepli majd.
Sok sikert a készülődéshez!
Köszönet a 2011. évben megrendezett rendkívül gazdag, sokszínű rendezvény megszervezéséért, a helyszínek kialakításában végzett sok-sok társadalmi munkáért a közreműködő szirmaiaknak, a segítő intézményeknek és a rendezvény támogatóinak!

Képek az első napi rendezvényről /Fotó: Mezővári Attila/

2011. szeptember 23-án és 24-én rendezi meg a 9. SZIRMAI ZÖLDSÉGFESZTIVÁLT a Szirmai Baráti Egyesület, a Bem József Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény, valamint a Szirmai Zöld Óvoda. A 2 napos rendezvény pénteken a Szirmai Zöld Óvodában kezdődött.
A rendezvénysorozatot Szabó Györgyné, tagóvodavezető nyitotta meg, aki köszöntötte a meghívott vendégeket: Szoták Tamásnét, a Szirma Baráti Egyesület elnökét, Smizsánszkyné Marján Ida óvodavezetőt
, a tagóvodák gyermekeit és munkatársait, majd mindenkinek jó szórakozást kívánt a Zöldségfesztivál rendezvényeire. Az óvoda csoportjai és a munkatársak az elmúlt évek hagyományait követve a csoportszobákban, a folyosókon, a játszóudvaron egyaránt a fesztivál hangulatához illő dekorációkkal tették hangulatossá az épületet, így fogadták a Selyemréti és a Pitypang tagóvodák gyermekeit és munkatársait. A kellemes napsütésben, vidám hangulatban csodálták meg a sok-sok meglepetéssel szolgáló zöldség és gyümölcsfaragványokat, és vettek részt a humoros, a fesztiválhoz illő vetélkedőkön. A szirmai óvodások délután lelkes "szirmaiként" a szüleikkel együtt családi vetélkedőkön vettek részt, kóstoltak zöldség és gyümölcssalátákat és finomabbnál-finomabb gyümölcsös süteményeket. A tagóvodavezetője a jó hangulatú rendezvény után a szombati egész napos "szirmai" rendezvényre invitálta a gyermekeket és szüleiket.

11.30 órakor a Bem József Általános Iskolában is megkezdődött a Zöldségfesztivál programsorozata.

Sári Kati tanárnő vezetésével az iskola diákjai vidám őszi hangulatú műsorral nyitották meg az iskola rendezvényét, melyet követően Vargáné Néző Mária iskolaigazgató köszöntötte a meghívott vendégeket, az iskola tanulóit és munkatársait. A rendezvényen megjelent Ragályiné Hajdú Zsuzsanna, a polgármesteri hivatal Humán főosztály Közoktatási osztályának osztályvezetője, Giákné Bobály Judit önkormányzati képviselő, Szoták Tamásné a Szirmai Baráti Egyesület elnöke. Az osztályvezető köszöntőjében elmondta, hogy első alkalommal vesz részt a Fesztiválon, de máris magával ragadta a Fesztivál megkapó hangulata, a szirmai összefogás példamutató ereje, felkeltette érdeklődését a sokszínű program, kíváncsivá tette a rendkívül ötletes zöldség-és gyümölcsfaragványok kiállítása, a nagyszabású főzőverseny és a felnőtteket-gyermekeket egyaránt szellemileg - és fizikailag is megmozgató vetélkedők.
A megnyitót követően kora délután megkezdődött az iskola udvarán a Családi Főzőverseny, ahol az osztályok ízletes, mutatós, hagyományos és modern ételeket készítettek, melyet aztána a sok- sok mozgás után jó étvággyal el is fogyasztottak.
A kellemes, szinte nyárias időben nagy aktivitással vettek részt a gyerekek a Rendészeti Kiképzők Szövetségének támogatásával lebonyolított "Virtusfesztivál" versenyein, melyet Pető Sándor Borsod Megyei Elnök vezetett.
Szorgalmasan törték a fejüket a Családi vetélkedő részt vevői is. A zsűrinek is nagyfejtörésre volt szüksége, hogy megállapítsa a főzőverseny eredményeit. A jó hangulatú fesztivál első napja a versenydíjak átadásával zárult. A rendezvényen mindenki nagyon jól érezte magát, így nagy a készülődés a második napi rendezvény programjaira.

"Virtusfesztivál" eredményei
 

 
 

© 2005-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.