11. SZIRMAI ZÖLDSÉGNAPOK; 2013. szeptember 19-21.

Képek a zárónapi rendezvényekről»

2013. szeptember 19-20-21-én a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola és Óvoda szervezésében, Takács Gábor önkormányzati képviselő-és a szülők támogatásával három napon át tartott a SZIRMAI ZÖLDSÉGNAPOK programsorozata, mely új címmel, de hagyományt követő tartalommal, újabbnál-újabb ötletekkel, gazdag programokkal, immár 11-ik alkalommal került lebonyolításra.
Az első napon az iskolások gyümölcsökből - zöldségekből készítettek falatkákat, melyeket aztán jóízűen elfogyasztottak.
Pénteken már kora délelőtt benépesült a szirmai labdarúgópálya, ahol a II. Református Iskolák Labdarúgó Kupa került lebonyolításra. A kupamérkőzésen a református iskolákon kívül egy görög katolikus iskola, a miskolci csapatok mellett, pedig Parasznya, Kazincbarcika és Tiszaújváros focit kedvelő csapatai is részt vettek. Pénteken délelőtt a szirmai óvodások is bekapcsolódtak a zöldségnapok programjába. Az óvoda teraszán a rutinos, kreatív szülők közreműködésével ötletesebbnél-ötletesebb zöldségfaragványaiból berendezett kiállítást csodálhattak meg az érdeklődők. Az udvaron zöldségekről-gyümölcsökről szóló tartalommal játékos versenyeket, vetélkedőket tartottak, melyhez délután csatlakoztak a szülők is. A vidám hangulatú gyermek-szülő vetélkedők végén jóízűen fogyasztották el a zöldségekből-és gyümölcsökből készített salátákat és süteményeket.
Szombaton kellemes őszi időben az iskola, az udvar - és környéke volt a rendezvény fő helyszíne, ahol Hegyesi Károly igazgató köszöntője, majd Szombathy Dénes iskolalelkész áhítatát követően a hagyományoknak megfelelően az osztályok főzőversenyének jutott a főszerep. Míg a szülők a bográcsok, tárcsák között sürögtek- forogtak, készítették a versenyétkeket, terítettek a zsűrinek, addig a gyerekek számos sport programban vehettek részt, és sok féle játékot is kipróbálhattak. Volt futó- kosárdobó verseny, ugrálóvár és szumó. Míg a kisebbeket bohócok, lufi hajtogatás, lovas kocsikázás, lovaglás kötötte le, addig a nagyobbak óriásit birkóztak, páncélban harcoltak. Az iskola aulájában a tanulók-és szüleik által készített zöldségfaragványok, óriás méretű zöldségek kiállítását csodálhatták meg a rendezvényre látogatók, de a gyerekek mezőgazdasági gépekkel is megismerkedhettek, sőt volt amit ki is próbálhattak. A sok mozgalmas programban megfáradt gyerekek örömmel ültek le a fűbe és élvezettel hallgatták a Zenebona Társulat Bohóc előadását.
Délben a zsűri kóstolóútra indult, majd ebéd után kihirdették a különböző versenyek eredményét. A díjak átadásában rövid köszöntője után közreműködött Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, valamint Takács Gábor önkormányzati képviselő. A díjak átadása után a gyerekek átsétáltak a Szent András térre, ahol birtokba vették Miskolc-Szirma új játszóterét, és Takács Gábor támogatásának köszönhetően ingyen használhatták a városrészben működő körhintát, dodgemet.A játszóteret meglátogatta-és a játékok egy részét ki is próbálta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, aki nagy örömmel üdvözölte a szirmaiak új játszóterét, mellyen végre a szirmai gyerekek és szüleik is kellemes, vidám perceket tölthetnek el együtt.
A csodálatos őszi időben lezajlott szabadtéri zöldségnapi rendezvényt egy meglepetés színházi programmal zárták a szervezők. A régi mozi épületében (Álomvár) az iskola drámatáborosai meséket, míg az iskola színjátszói-és egykori diákjai Molnár Ferenc: Az ibolya című 1 felvonásos vígjátékát adták elő nagy sikerrel a teltházas közönségnek. A 3 napos Szirmai Zöldségnapok rendezvényét a szervezők a szirmai színházi előadással zárták, akik már ezernyi ötlettel készülnek a jövő évi Zöldségnapok megrendezésére.

Képek a 20-i rendezvényekről

 
 

© 2005-2017 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc - IMPRESSZUM
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.